Google překladač: English Deutsch

Pokud chcete zajistit dokonalé svarové spoje v těch nejnepříznivějších podmínkách, v interiéru i exteriéru nebo v těch nejtěsnějších prostorách, potřebujete praktický a robustní svařovací přístroj vysoké kvality. Přesně na tyto požadavky se společnost Fronius zaměřila při konstrukci série přístrojů Ignis 150/180, které jsou nyní k dispozici. Vnější vlivy, jako je prach a vlhkost, nemohou poškodit robustní kryt a průkopnická technologie uvnitř přístroje s mnoha praktickými funkcemi usnadňuje svařovací proces.

PW PPIC Ignis Bild 1

V interiéru či v exteriéru, slunce nebo déšť, ve výškách nebo v omezeném prostoru: Robustní a lehké proudové zdroje pro ruční svařování elektrickým obloukem Ignis 150/180 jsou univerzální společníci pro rozmanité požadavky.

Ať už se jedná o montáž, údržbu nebo opravu – každý svařovací úkol s sebou nese individuální požadavky. Svarový spoj musí sedět a odolávat jakémukoli zatížení a povětrnostním vlivům. To platí i v případě, že není k dispozici stabilní elektrická síť. S kompaktním přístrojem Ignis ve výkonových třídách 150 A a 180 A je to hračka. Oba modely jsou navíc k dispozici také jako varianta TIG pro seznámení s mobilním svařováním TIG. Model Ignis 180 je k dispozici také ve variantách specifických pro danou zemi, a proto jej lze použít i v regionech s různým síťovým napětím.

PW PPIC Ignis Bild 2Ingis poskytuje enormní akční rádius efektivním napájením energií. Spolehlivě kompenzuje síťové vedení dlouhé až 100 metrů nebo výkyvy napětí, aby se udržel stabilní elektrický oblouk a zajistily optimální výsledky svařování.

Stabilní oblouk s jakoukoli elektrickou sítí
Kvalita vyžaduje především spolehlivý oblouk. Ignis 150/180 jej poskytuje i v případě kolísání napětí, v provozu s elektrocentrálou nebo se síťovým vedením o délce až 100 metrů. Integrovaná technologie Power Factor Correction optimálně využívá stávající síťové napětí, čímž zlepšuje účiník. Díky tomu je Ignis jednak velmi energeticky úsporný a jednak zvyšuje akční rádius svářečů, takže mohou svařovat dokonalé svary s velkou volností pohybu. Ignis je proto ideálním pomocníkem na stavbách, při opravách a údržbě v průmyslu a zemědělství nebo v soukromých domácích dílnách.

PW PPIC Ignis Bild 3Vždy u sebe: Ignis 150 je s hmotností pouhých 6,5 kg skutečně lehkou váhou, která přesvědčí v praxi vyspělou technologií a velkým rozsahem funkcí.

Napájecí sada s mnoha funkcemi
I když jsou přístroje Ignis 150 s hmotností 6,5 kg a Ignis 180 s hmotností 8,8 kg obzvláště lehké a praktické, uvnitř se nachází sofistikovaná technologie a řada funkcí, které svářečům usnadňují každodenní práci. Začíná to jednoduchou obsluhou: V intuitivně navržené nabídce stačí k výběru požadovaného parametru otočný ovladač a tlačítko a nastavení je vždy dobře čitelné na 7segmentovém displeji.  
Když už mluvíme o výběru: Při zahájení svařování pomáhají funkce jako Soft-Start, HotStart a TrackingArc. Technologie Soft-Start byla vyvinuta speciálně pro bazické elektrody, které vyžadují nízký svařovací proud. Naproti tomu funkce HotStart zpočátku na zlomek sekundy zvýší proud, aby se elektroda snadněji zapálila, a je velmi užitečná pro rutilové a celulózové elektrody. TrackingArc pomáhá podobně jako baterka najít přesnou výchozí polohu, například při opětovném zapálení po zastavení nebo po výměně elektrody – zejména při použití svářečských kukel bez automatického ztmavení. Chyby svařování, jako jsou koncové krátery nebo vruby, se v první řadě nevyskytují a časově náročné přepracování je uloženo. Předejde se tak chybám svařování, jako jsou koncové krátery nebo vruby, a ušetří se časově náročné přepracování.

PW PPIC Ignis Bild 4 kopieMimořádně robustní, chytrý a univerzální: Ignis 150, Ignis 180 a Ignis 180 TIG.

Dokonalost a rychlost díky pulzní funkci
Krásných a vysoce kvalitních svarových spojů se dosáhne zejména díky funkci pulzního svařování MMA. Ta umožňuje vysoce kvalitní a zároveň rychlé svařování a je také vynikající volbou pro svařování v náročných nucených polohách. Ve variantě TIG modelu Ignis 180 je samozřejmě k dispozici i pulzní TIG. Pulzní oblouk usnadňuje především svařování velmi tenkých materiálů, protože se do základního materiálu vnáší méně tepla. Při pulzním svařování má svářeč také velmi dobrou kontrolu nad tavnou lázní a může velmi přesně vytvářet charakteristickou šupinatost svaru.

www.fronius.com



Kalendář akcí

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news