Google překladač: English Deutsch

Taiwanská asociace výrobců obráběcích strojů a příslušenství (TMBA) uspořádala 23. ledna „TMTS 2024 & Machine Tool Annual Outlook Press Conference" na „Taiwan International Machine Tool Show" (TMTS, Taiwan Machine Tool Show), která se bude konat letos v březnu, na jedné straně provede předshow publicitu a zároveň oznámí roční stav výroby a prodeje odvětví obráběcích strojů a výhled na rok 2024.

 DSC0584u

Odhady globálního trhu

Podle TMBA se očekává, že ekonomická výkonnost některých zemí a průmyslových trhů bude v roce 2024 vynikající, ale odhaduje se, že národní volby letos uspořádá více než 70 zemí světa. Navíc geopolitické vměšování, rusko-ukrajinská válka, která ještě není vyřešena, a politika snižování zeleného uhlíku v různých zemích mohou mít různou míru dopadu na domácí export obráběcích strojů a výrobců příslušenství a je nutné zaplatit pozornost na vývoj budoucnosti.

Pokud jde o prognózu hlavních taiwanských exportních trhů pro obráběcí stroje v roce 2024, rostoucí inflace a úrokové sazby v roce 2023 způsobí zpřísnění spotřeby v USA a investice do zařízení se stanou konzervativnějšími, spolu s prezidentskými volbami v USA, které se budou konat v letošním roce, je trochu variabilnější. Na evropském trhu se navzdory zpomalující inflaci a hospodářskému oživení nepodařilo vyřešit energetickou krizi a mechanismus pro úpravu uhlíkových hranic Evropské unie (CBAM) začal uvalovat uhlíkové tarify, které zpomalily oživení spotřebitelské poptávky po obráběcích strojích. Čínský trh je ovlivněn bublinou na trhu s nemovitostmi, nedostatečnou důvěrou spotřebitelů a dalšími problémy, které mají za následek pomalou poptávku po soukromých investicích, což zase ovlivňuje ochotu nakupovat vybavení. Na druhou stranu Indie, Vietnam a Thajsko v jihovýchodní Asii těží z postpandemické restrukturalizace dodavatelského řetězce, přemístění výroby a rostoucí domácí výrobní poptávky, což vedlo k výraznému nárůstu poptávky po obráběcích strojích.

Tématem výstavy TMTS 2024 je "Dual Axis Intelligent Manufacturing for a Sustainable Future".

Od 27. března do 31. března letošního roku se TMTS 2024 bude konat na výstavišti Taipei Nangang, haly 1 a 2. Výstava potrvá pět dní, více než 600 vystavovatelů, 3 350 stánků a více než 10 zahraničních kupujících registrovaných pro show, která by měla přilákat 55 000 návštěvníků.

Tématem letošní výstavy je „Dual Axis Intelligent Manufacturing for a Sustainable Future" se zaměřením na deset prvků dvou hlavních os digitální transformace (DX) a zelené transformace (GX), které odpovídají budoucímu vývojovému trendu průmysl. Pro demonstraci charakteristik průmyslového ekosystému je uspořádání stánku založeno na řešení ekosystému průmyslu obráběcích strojů jako hlavní osy výstavy a návštěvníci mohou rychle vyhledávat klíčové body vystavovatelů prostřednictvím výstavní aplikace.

V oblasti digitální transformace TMBA spolupracovala s Německým svazem výrobců obráběcích strojů (VDW) a Německým konstruktérstvím strojů a zařízení (VDMA) na vytvoření speciální ukázkové sekce Umati poprvé na domácí výstavě obráběcích strojů a další Více než 20 domácích výrobců obráběcích strojů a komponentů reagovalo na událost představením svých inteligentních ekosystémů na různých místech.

V oblasti zelené transformace „Green Machine Energy Label Assessment" povzbudí vystavovatele, aby vyvíjeli energeticky úsporné zařízení nebo energeticky úsporné příslušenství a aby prokázali své úsilí o zelenou transformaci prostřednictvím různých úrovní štítků. Během výstavy se bude konat řada fór, na kterých budou zváni odborníci z Tchaj-wanu i ze zahraničí, aby se podělili o své názory na klíčové otázky, jako je digitální transformace, zelená transformace a kultivace talentů pro průmysl, a také budou organizovány návštěvy studentů z tuzemských univerzit a vysokých škol.



Kalendář akcí

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news