Google překladač: English Deutsch

Na veletrhu SCHWEISSEN & SCHNEIDEN v Essenu (od 11. do 15. září) se budeme věnovat klíčovým fenoménům, které pohánějí svařovací technologii vpřed. Ve všech odvětvích narůstají požadavky na kvalitu, potřebných odborníků je však velmi málo. Mimořádný význam navíc získává efektivní využívání zdrojů z ekonomického i ekologického hlediska. Příslušná řešení budeme prezentovat na blížícím se předním veletrhu svařovací techniky.

Fronius 1 pw-press-navigato

Společnost Fronius rozšiřuje portfolio svařování o několik řešení nedostatku odborníků. „Náš podíl na řešení spočívá v zajištění kvality svařování díky digitální podpoře, v úspoře materiálů a v nabídce snadné obsluhy a technologické pomoci – pro začátečnice a začátečníky v oblasti svařování i pro profesionály," shrnuje Harald Scherleitner, General Director Sales and Marketing, Perfect Welding, Fronius International GmbH. „Zabýváme se výzkumem a rozvojem se svými zákaznicemi a zákazníky a pro ně. Proto rozumíme jejich požadavkům a s velkou radostí se chystáme prezentovat své inovace na veletrhu."

Člověk v centru pozornosti
Člověk se svými schopnostmi a dovednostmi je těžištěm všech řešení, která společnost Fronius na veletrhu předvádí. Svařovací zdroje Highend od společnosti Fronius přinášejí vše potřebné pro dokonalé svarové spoje. Přesto však pouze fundované vzdělávání může zaručit, že se svářečky a svářeči naučí svařovat ve vysoké kvalitě, výsledek bude třeba dodatečně upravovat pouze zřídka a vznikat bude jen malé množství zmetků. Zde je největší potenciál úspory času i cenných zdrojů. To platí při ručním svařování i na automatizovaných výrobních linkách.

Takřka reálné vzdělávání svářečů jako nikdy předtím – díky simulátoru Welducation
Virtuální vzdělávání svářečů se díky simulátoru Welducation od společnosti Fronius pozvedlo na zcela novou úroveň. Je vestavěn v plášti běžného svařovacího zdroje a pracuje se skutečnými svařovacími hořáky a takřka reálným zobrazením v prostředí Augmented Reality (AR). Platforma Welducation Campus, která k simulátoru patří, umožňuje kvalitní vzdělávání svářečů v plném rozsahu včetně teorie, svařovacích úloh a přezkoušení znalostí. Tato forma vzdělávání navíc probíhá zcela bez plynu, materiálu a přídavného drátu – a to je přínosem pro peněženku i pro životní prostředí.
Fronius 3Nový simulátor Welducation pozvedá virtuální vzdělávání svářečů na novou úroveň: Takřka reálné zobrazení v prostředí Augmented Reality (AR), skutečné svařovací hořáky a dokonalá kombinace teorie, praktických úloh a přezkoušení znalostí provedou zaškolované pracovníky hravou formou procesem vzdělávání s cílem zajistit kvalitu.

K vyzkoušení naživo – svařování studeným drátem TIG inteligentně a jednoduše
Předvedení nového řešení společnosti Fronius pro svařování TIG bude nepochybně jedním z vrcholů veletrhu. Systém iWave včetně podávání studeného drátu a svařovacího balíčku TIG DynamicWire poskytuje všem začínajícím či mírně pokročilým svářečům metodou TIG podporu při vytváření dokonalých svarových spojů TIG. Dynamická regulace drátu aktivně přizpůsobuje rychlost drátu průběhu svařování, poloze svařovacího hořáku a aktuálním podmínkám. Uživatelé a uživatelky se proto mohou plně soustředit na oblouk. Proces se přizpůsobuje lidem, a ne naopak!
Fronius 2 pw-press-navigato

Svařování TIG je mnohonásobně snazší díky všem inovacím, které společnost Fronius integrovala do systému iWave, komponent pro práci se studeným drátem a příslušného softwarového řešení TIG DynamicWire. Aktivní regulace drátu přizpůsobuje proces lidem.

Standardizované svařovací procesy díky WeldCube Navigatoru
Kromě kvalitního vzdělávání může při zajišťování kvality od první až po poslední díl pomoci i standardizace. S WeldCube Navigatorem přináší společnost Fronius na trh digitální nástroj, který standardizuje pracovní návody a usnadňuje přenos znalostí. Na obrazovce jsou svářeči provázeni jednotlivými kroky svých úloh. Tím se zvyšuje kvalita svařování a usnadňuje, resp. zrychluje se zapracování a zaučení.

Kobotická řešení – vyplatí se již při zpracování jednoho kusu
Další možností v boji proti nedostatku odborníků je osvobozovat dobře vyškolené pracovnice a pracovníky od rutinních činností a využívat je optimálním způsobem pro náročné práce. S kobotickou svařovací buňkou CWC-S od společnosti Fronius je první krok směrem k automatizaci zcela snadný. Toto řešení je kompaktní, umožňuje přesné a zároveň intuitivní ovládání a neustále zajišťuje reprodukovatelnou kvalitu svařování. Obvykle se vyplatí i malým a středním podnikům. Standardní vybavení zahrnuje produkt Fanuc Cobot CX10 iA s dosahem 1 249 milimetrů a nosností 10 kilogramů a svařovací stůl s pracovní oblastí 1 500×1 000×700 milimetrů. Toto standardní vybavení lze samozřejmě doplnit podle požadavků.
Fronius 4Kvalita svařování je konzistentní od prvního do posledního kusu díky kompaktní kobotické svařovací buňce CWC-S Fronius s otočnou jednotkou a volitelným koníkem. Zatímco kobot zpracovává rutinní svařovací úlohy, odborníci se mohou zabývat náročnými pracemi

Více než pouhá svařovací řešení
Ke všem technickým řešením však patří i bezpečnost a zdraví pracovníků. Aby jim šla práce dobře od ruky, klade společnost Fronius velký důraz na ergonomii, například při vývoji nových kvalitních svařovacích hořáků. Nabídka účinných odsávačů svařovacích zplodin, systémů pro přívod čerstvého vzduchu a odsávacích hořáků či ochranného oblečení a vybavení umožňuje chránit pracovníky před újmami na zdraví a podnik před prostoji.

Přesvědčte se o nových a oceňovaných řešeních pro zajištění kvality, překonání nedostatku odborníků a efektivní využívání zdrojů. Tým společnosti Fronius se těší, že bude moci předvést své inovace na veletrhu SCHWEISSEN & SCHNEIDEN v Essenu na stánku 3B55 či na veletrhu FABTECH v Chicagu na stánku C12733.

Podrobnější informace o tom, co můžete očekávat na stánku na veletrhu SCHWEISSEN & SCHNEIDEN získáte u společnosti Fronius zde.

Kalendář akcí

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news