Google překladač: English Deutsch

Automatizace a robotizace výrobních procesů je aktuálním tématem stále většího počtu výrobců v kovoprůmyslu. Požadavky vysoké produktivity, opakované vysoké kvality a potřeba snižování nároků na kvalifikaci obslužného personálu jsou dnes jasnou výzvou i pro výrobní provozy, kde se ještě nedávno svařovalo výhradně ručně.

migatronic obr5

Mnozí manažeři pro start robotizace své výroby volí použité roboty, kterých na evropském trhu, především v souvislosti s pravidelnou obnovou robotů v automobilovém průmyslu, neustále přibývá. Robot, který je přibližně v polovině svojí technické životnosti, je ale třeba obvykle osadit novými periferiemi a zdrojem proudu pro svařování, pokud možno co nejjednodušeji a se zajištěným servisem.

Migatronic aktuálně přináší již 3. generaci svařovacího příslušenství pro integraci s roboty. Nový podavač drátu RWF² je výkonný a robustní kovový podavač pro robotizované svařování s rychlostí podávání drátu až 30 m/min, zatěžovatelem 500 A/60 % a hmotností jen 6 kg, včetně vzduchového ventilu pro čisticí okruh hořáku.
Zdrojem proudu je svařovací zdroj Migatronic Sigma Galaxy s funkcí IGC® (synergická regulace průtoku plynu se spořičem) a se širokým výběrem svařovacích a MIG pájecích procesů pro různé materiály, samozřejmě včetně IAC™ (inteligentní řízení oblouku pro minimalizaci tepelných deformací a rozstřiku), Power Arc™ (hluboký průvar) nebo Sequence Repeat (kombinace impulsního a zkratového svařování pro široké kořenové mezery). Snadno lze navíc doplnit i záznamem svařovacích parametrů MigaLog™.
Komunikaci zdroje s řídicím systémem robota zajišťuje interface RCI² dostupná pro všechny běžné komunikační protokoly tak, aby bylo možné příslušenství Migatronic instalovat na kterýkoliv řídící systém a tedy na jakéhokoliv robota, nového i staršího. Velkou výhodou při použití celého kompletu Migatronic je navíc integrovaná funkce dotykového senzoru s měřícím napětím na hubici hořáku.
Dalším zajímavým příslušenstvím je ruční dálkový regulátor, tedy sekundární externí řídicí panel svařovacího stroje, který umožňuje obsluze praktické „ladění" svařovacích parametrů v místě potřeby, a to i v jiném jazyce.
Kompletní nová sestava robotického svařovacího příslušenství Migatronic tak přináší funkčně a výbavou moderní, ale přesto ekonomické, řešení problematiky modernizace starších robotizovaných pracovišť, popř. osazení nových robotů pro odstranění deformací a rozstřiku, bez ohledu na typ robota, řídicího systému nebo použitého hořáku.

www.migatronic.cz

migatronic obr1

migatronic obr2



Kalendář akcí

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news