Google překladač: English Deutsch

Veletrh EMO proběhne v Hannoveru v době od 16. do 21. září 2013. Na předním světovém veletrhu zpracování kovů představí mezinárodní výrobci výrobní techniky pod heslem „Inteligence ve výrobě" své produkty, řešení a služby spojené s kovem jako materiálem. Veletrh EMO Hannover ukáže odborným návštěvníkům z celého světa, jak mohou s „inteligentní výrobou" nejlépe čelit dnešním i budoucím výzvám," říká Dr. Wilfried Schäfer, výkonný ředitel Svazu německých výrobců obráběcích strojů (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, VDW) se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem, který je organizátorem veletrhu EMO, u příležitosti tiskové konference k veletrhu EMO 28. května 2013 v Praze.

emo1

V roce 2011 navštívilo veletrh EMO Hannover 140 000 odborných návštěvníků z více než 100 zemí. Podíl zahraničních návštěvníků tvořil 36 %. Asi dvě třetiny hostů byly z Evropy. Čistá výstavní plocha okolo 180 000 m² je zárukou, že zde každý návštěvník získá široký přehled o inteligentní výrobní technice v oblasti kovoobráběcích strojů pro třískové obrábění a tvářecích kovoobráběcích strojů, výrobních systémů, přesných nástrojů, měřicí techniky, automatizovaného materiálového toku, technologií CAx, řídící techniky a techniky pohonů i příslušenství. Členění veletrhu podle stěžejních produktů mimoto umožňuje návštěvníkům snadno se orientovat a rychle nalézt to, co hledají.

Rozsah a postavení veletrhu EMO Hannover jako nejvýznamnější mezinárodní platformy zpracování kovů je motivací pro vystavovatele, ukázat stroje v rozsahu a počtu, který není k vidění na žádné jiné akci. Návštěvník má proto možnost zařízení vidět, osahat si jej a u konkrétního produktu si nechat vysvětlit, co umí a jaké přináší výhody. Na veletrhu EMO Hannover 2011 bylo do veletržního areálu přivezeno 47 000 tun strojů a veletržního materiálu.

Pro zákazníky přicházející z oblastí procesního řetězce zpracování kovů je veletrh EMO Hannover pevným termínem v plánovacích kalendářích. Zastupují především automobilový průmysl, leteckou a vesmírnou techniku, strojírenství, investiční výstavbu, elektrotechniku, jemnou mechaniku a optiku, kovozpracující průmysl, medicínskou techniku atd.

Téměř dvě třetiny odborných návštěvníků předchozího veletrhu EMO se zabývaly různou činností v průmyslu, především ve strojírenství, ve výrobě strojů a zařízení a v automobilovém průmyslu. Obě průmyslové branže jsou svým 66 procentním podílem dvěmi nejdůležitějšími odběrateli obráběcích strojů. V roce 2011 přišlo na veletrh především více zákazníků z branže mezinárodního automobilového průmyslu, který všude na světě investuje do rozšiřování výrobních kapacit, nových modelů, technologií motorů a pohonů.

Na veletrh EMO přijíždí také stále více nových návštěvníků. V roce 2011 bylo 45 % hostů na veletrhu EMO v Hannoveru poprvé. To pro vystavovatele znamená okolo 63 000 potenciálních nových zákazníků.

Veletrh EMO Hannover je nejvýznamnějším fórem inovací a investic
Na veletrh EMO do Hannoveru přijíždějí odborníci z průmyslové výroby s velkým očekáváním, protože veletrh je tradičně nejvýznamnějším světovým fórem inovací v oblasti zpracování kovů. Proto je pro vystavovatele rovněž nejvýznamnějším milníkem, na který se intenzívně připravují, aby mohli celému trhu prezentovat své nové stroje a inovace.
Výrobní podniky, ať vyrábějí spotřební zboží, vozidla, zdravotnickou nebo energetickou techniku, čelí dnes na celém světě podobným výzvám. Jejich odběratelé očekávají nezávisle na místě výroby širokou paletu produktů, vysoce kvalitní produkty za příznivou cenu, které jsou pokud možno vyráběny s ohledem na životní prostředí. Pro firmy nabízející obráběcí stroje to znamená větší flexibilitu, lepší kvalitu, nové výrobní koncepce, které jsou schopné zpracovávat také takové materiály jako titan nebo kombinované materiály, a stroje šetřící zdroje. Za tím účelem se mnohdy přepracovává celá koncepce strojů a zařízení včetně nástrojů, řízení, komponent techniky pohonů, měřicích prostředků a propojení s informačními technologiemi. V uvedených oblastech kromě toho optimalizované začlenění strojů nebo výrobních systémů do celého výrobního procesu přináší pokrok.

emo2

Tisková konference k veletrhu EMO konanaá v květnu v Praze.

 

Česká ekonomika sází na export
Vyhlídky se v tomto roce pro české hospodářství zhoršily. Boj ekonomiky probíhá na dvou frontách. Jednak je to snaha vlády o konsolidaci rozpočtu omezující poptávku na vnitřním trhu a jednak klesá zahraniční poptávka. Nízkými klíčovými úroky se vláda snaží posílit investiční prostředí. Kromě toho byl vytvořen fond, který poskytuje malým podnikům startovací kapitál pro rozvoj své činnosti. Optimisté slibují růst automobilového průmyslu, jeho subdodavatelského průmyslu a strojírenství, kde je snaha pokračovat v investičních projektech. Tyto branže jsou před elektrotechnikou, výrobou a zpracováním kovů a produkcí výrobků z kovů největšími odběrateli obráběcích strojů.

Obě branže jsou aktivní na mezinárodním poli. Vzhledem k vysokým požadavkům světového trhu musí dále investovat do špičkových technologií. Česká spotřeba obráběcích strojů představující 345 milionů euro by se tak měla přes pokles odbytu v tomto roce udržet na úrovni minulého roku. Od nejnižšího stavu v roce 2010 se opět více než zdvojnásobila. Jaké technologie, jaké stroje, a jaké procesy to však budou v budoucnu? Odpovědi na tyto klíčové otázky se čeští odborní návštěvníci dozvědí na veletrhu EMO Hannover 2013.

V roce 2012 Česká republika dovezla obráběcí stroje v hodnotě 356 milionů eur. Německo bylo zdaleka největším dodavatelem s podílem cca 44 %. Čeští zákazníci se na veletrhu EMO Hannover setkají se svými německými dodavateli, protože Německo je zde zdaleka největším vystavovatelem. Další významní dovozci do České republiky z ostatních evropských zemí a z Japonska zde budou samozřejmě zastoupeni rovněž. Pro české zákazníky z průmyslu je proto nezbytné informovat se na veletrhu EMO o trendech a inovacích v kovoobrábění na celém světě. V roce 2011 přijelo z České republiky na veletrh EMO do Hannoveru více než 1 500 odborných návštěvníků a expertů z výrobních podniků.

Impulzem pro rozvoj českého hospodářství má v tomto roce být export. Česká republika vyvezla v minulém roce obráběcí stroje za 577 milionů euro, z toho 78 % do Evropy. Od roku 2010 stoupl export jen do Evropy o více než polovinu, a to na 448 milionů eur. Veletrh EMO Hannover představuje pro výrobce výrobní techniky z České republiky atraktivní fórum, kde mohou nalézt nové obchodní partnery a navázat kontakty s potenciálními zákazníky z Evropy. Téměř dvě třetiny zahraničních návštěvníků veletrhu EMO je z Evropy.

„Na veletrhu EMO Hannover se čeští výrobci obráběcích strojů a jejich uživatelé setkají s celým světem zpracování kovů. Návštěva a účast na veletrhu je proto pro každého, kdo má co do činění s obráběcími stroji, nezbytná," shrnuje W. Schäfer z VDW.

www.emo-hannover.de

emo3

Kalendář akcí

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news